Senior UX Designer

Solliciteer nu

Senior UX Designer

UX - UI- Figma - Design - Agile - Agency - AI

Full-time · Rotterdam

Ben je een gepassioneerde designer met een flair voor nieuwe technologie? Is een goede balans tussen privé en werk belangrijk? Zoek je een plek die als thuis aanvoelt én je uitdaagt om jezelf te ontwikkelen? Vind jij het fantastisch om aan verschillende projecten te werken? Dan is Harborn Digital, erkend als Great Place to Work, op zoek naar jou! Sluit je aan bij ons dynamische team van 50 collega’s en werk aan innovatieve digitale oplossingen. 

Unieke campus op de Westblaak in Rotterdam

Ons kantoor is een ware hotspot voor creativiteit en technologie, ontworpen door de architect Jamie van Lede. Gevestigd in hartje Rotterdam, biedt onze unieke 'campus' de perfecte omgeving om te innoveren en samen te groeien. Bij Harborn staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal, leer je élke dag en wordt het begrip 'innovatie' daadwerkelijk in praktijk gebracht.

We zijn als Harborn perfect bereikbaar met OV (Metrostation Beurs) en de fiets. Midden in de stad met op elke hoek leuke horeca en de energie van een stad die altijd in beweging is. Daarnaast is ons kantoor van alle gemakken voorzien waardoor meetings ook gemakkelijk digitaal kunnen worden gedaan.

Werken bij Harborn moet je ervaren

Bij Harborn werken betekent elke dag werken aan een betere versie van jezelf. Er is veel ruimte voor autonomie en eigenaarschap. Je werkt in een agile multidisciplinair team van experts dat aan diverse projecten werkt van A-Z. Hierdoor leer je zowel collega’s als opdrachtgevers heel goed kennen. Daarnaast maak je deel uit van een 'chapter’ van getalenteerde designers, allemaal in een sfeer die persoonlijke en professionele groei stimuleert.

Onze naam en visie zijn geïnspireerd door het idee van een 'herberg', een veilige en stimulerende omgeving waar jouw talent kan bloeien. Onze vier kernwaarden - Growing Together, Craftsmanship, Always Open for Business en Innovating Tech - vormen het fundament van onze cultuur en weerspiegelen onze toewijding aan continue verbetering en innovatie.

Wat ga je doen?

Als Senior UX Designer bij Harborn Digital speel je een cruciale rol in de vormgeving en uitvoering van innovatieve, digitale oplossingen die onze klanten en hun eindgebruikers inspireren en betrekken. Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de visuele aspecten en productstrategieën van diverse projecten, variërend van websites en mobiele applicaties tot geavanceerde digitale platforms.

Je zult intensief samenwerken met een multidisciplinair team van designers, developers, en strategen om hoogwaardige design oplossingen te leveren die zowel esthetisch als functioneel zijn. Daarnaast fungeer je als mentor binnen je UX chapter, om de groei en het vakmanschap van junior teamleden te bevorderen. 

Het ultieme doel van je rol is om design naar een hoger niveau te tillen binnen de organisatie, en zo bij te dragen aan het succes en de groei van Harborn en onze klanten. Je inzet voor continu leren en ontwikkeling, in lijn met onze kernwaarden en focus op persoonlijke groei, maakt je een waardevolle spil in de voortdurende innovatie en het leiderschap van Harborn in de digitale wereld.

Waarom je bij ons wilt werken?

 • We zijn niet zomaar een werkplek, we zijn een community waarin jouw stem gehoord wordt en jouw talent wordt gewaardeerd #GreatPlaceToWork.

 • Bij ons krijg je de kans om te werken aan diverse projecten die uitdaging en creativiteit bieden. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het nou net zo leuk!
 • Ons gloednieuwe kantoor bevindt zich in het bruisende centrum van Rotterdam en is een bron van inspiratie voor al onze creatieve geesten.
 • Begin je dag met een smakelijk ontbijt en geniet van een heerlijke en gezonde lunch samen met je collega’s. Zo kom jij energiek je werkdag door.
 • Wij begrijpen de behoefte aan flexibiliteit en bieden de mogelijkheid om hybride te werken, zodat je kunt presteren waar jij je het prettigst voelt.
 • Wij geloven in een gezonde werk-privébalans en hanteren daarom een 'Family First' principe.
 • We hebben een breed portfolio, zo ook maatschappelijk relevante projecten zoals Stichting MIND, Matras recycling Nederland en Sociale Banken Nederland.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een salaris tussen de € 4.000,- en € 6.000,- bruto op basis van 40 uur.

Je kunt impact maken als je jezelf herkent in de volgende eisen:

 • Bachelor- of Masterdiploma in Grafisch Ontwerp, Interaction Design, Visual Communication of een gerelateerd vakgebied.

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring, bij voorkeur bij een agency of in projecten die een brede reeks sectoren bestrijken.
 • Uitgebreide kennis van design tools zoals Figma, Sketch, Adobe XD, en andere UX/UI tools is een must.
 • Een overtuigend portfolio dat jouw ervaring en vaardigheden in UX design aantoont. Dit moet zowel wireframes als prototypes omvatten en bij voorkeur ook case studies die jouw probleemoplossend vermogen aantonen.
 • Omdat UX design een zeer collaboratieve rol is, zoeken we iemand die duidelijk en effectief kan communiceren, zowel met teamleden als met stakeholders.
 • Ervaring met het presenteren van designs en het begeleiden van klantgesprekken is een pluspunt.
 • De capaciteit om gebruikersgedrag te analyseren door middel van verscheidene methoden, zoals A/B-testen, gebruikersinterviews en analytics tools. Deze gegevens moeten worden vertaald naar bruikbare inzichten voor het ontwerpproces.
 • Hoewel je niet hoeft te kunnen coderen, is een basiskennis van HTML, CSS, en JavaScript belangrijk om effectief te kunnen samenwerken met developers. Het is een pré als je ervaring hebt met het werken via geïntegreerde tooling voor een front-end framework als React of Vue.

Jouw team

Robert Revet 

Digital Entrepreneur

Loa van Ast

UX Designer

Jaap Romijn

Developer

Lisanne Blokdijk

UX Designer

Andy Man

Developer

Riska Veldhoven

UX Designer


We zijn een werkgever met gelijke kansen en moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht persoonlijke kenmerken. Onze focus op 'samen groeien' omvat ieders unieke talenten en perspectieven.

Nog steeds enthousiast? 

Dan maken wij graag kennis met jou! Solliciteer via onderstaande knop en versterk ons talentvolle team!